Асоциация Интегро

Новини

Проект: „Network of cities which use CLLD principles and cultural activities to promote inclusion of the Roma in Europe“

октомври 15
14:41 2018

Община Решица в партньорство с Nevo Parudimos Association – Reșița, Egyutthato Kozossegepito Egyesulet – Budapest, Stranaidea Società Cooperativa Sociale Impresa Sociale Onlus – Torino и Асоциация Интегро стартира проекта „Мрежа на градовете, които използват принципите на CLLD и културни дейности за насърчаване на включването от ромите в Европа „. Периодът на изпълнение е от 1 юли 2017 г. до 31 октомври 2018 г. и стойността му е 150 000 EUR. Периодът на изпълнение на проекта е от 1 юли 2017 г. до 31 октомври 2018 г.

Този проект е уникална инициатива за обмен на добри практики. Проектът възнамерява да създаде международна мрежа от градове, която насърчава равноправието на гражданите, толерантността и участието на Ромите, използвайки методологията Romact на Съвета на Европа и Европейската комисия (http: www.coe-romact.org). Нашата мрежа ще съдържа първоначално 4 града: Решица от Румъния, Торино от Италия, Гьонгьош от Унгария и Исперих от България, но ще бъде разпространена в цяла Европа, където има ROMACT.

Основната цел на проекта е да популяризира идеята за равните граждани, включени в едно толерантно и отворено европейско общество.

 

 

RESITA PROJECT

Сподели

Подобни публикации