Асоциация Интегро

Новини

Ромски жени от Турция се учат у нас

март 25
21:05 2015

Между 5-6 май се проведе обменно посещение между ромски жени активистки от сдружение „ЕДРОМ”, Турция и жените от майчин център „Майчина грижа”, гр. Разград. Домакини на събитието бяха жените от майчиния център в Разград. Срещата е част инициативата „Засилване гласа на ромите”, която е част от програмата на международната мрежа на ромските организации на местното ниво ERGO (European Roma Grassroots Organizations), която в България е представлявана от Асоциация Интегро.

По време на обменното посещение жените от майчиния център споделиха опита си в работа с ромски жени от местните нива. Освен говориха и за практическия си опита в управлението на центъра, подходите за работа, срещаните трудности и начините за преодоляването им.

Жените от България отправиха и конкретни препоръки към колегите си от Турция, които планират да разкрият Център за работа с ромски жени в гр. Одрин.

„Не бива да се копира едно към едно съществуващият модел в България. Концепцията на центъра който ще бъде разкрит в гр. Одрин, трябва да бъде съобразен с местната специфика”, беше основният съвет на българската страна.

В края на срещата жените от България и Турция обсъдиха възможностите за провеждане на общи мероприятия и взеха решение да организират заедно международна кампания през 2011 г. Тепърва предстои изясняване и обсъждане на идеята.

 

Сподели

Подобни публикации