Асоциация Интегро

Новини

Професионални възможности за млади роми.

март 18
16:51 2022

„Професионални възможности за млади роми“/Vocational opportunities for young Roma NEETs е нов едногодишен проект на Асоциация Интегро, който стартира от началото на 2022 на територията на област Разград.

Проектът търси 10 млади хора на възраст 18-25 години, които понастоящем не учат, не работят и не участват в обучения, за да ги включи в обучителна програма, съобразена с интересите и желанията на самите младежи. Предвижда се обучение по базова компютърна грамотност, социални умения при търсене на работа, кариерно консултиране и ориентация, менторство и друга подкрепа, съобразно установените нужди.

Четирима от младежите, които имат най-успешно представяне в обученията и покриват изискванията за образователна степен, ще могат да участват в курс по избрана от тях професия в лицензирани центрове за професионално обучение. Завършилите успешно курсовете ще получат необходимите документи, за да могат да упражняват избраната от тях професия. Ще има и възможности за последващ стаж.

Желаещите кандидати могат да се свържат с координатора на проекта всеки делничен ден от 9.00 до 17.00 ч. на телефон:  +359896781108

 

2022-03-21

Сподели

Подобни публикации