Асоциация Интегро

Новини

Възможности за млади роми за придобиване на професионална квалификация

май 09
16:56 2023

Асоциация Интегро стартира нов проект „Професионални възможности за млади роми“ („Vocational opportunities for young Roma NEETs“), който се явява продължение на инициативата на Асоциация Интегро, млади роми изпитващи трудности при реализиране на пазара на труда, да бъдат подкрепени за придобиване на професионална квалификация.

Проектът търси 10 млади хора на възраст 18-25 години от Североизточна България , които понастоящем не учат, не работят и не участват в обучения, за да ги включи в обучителна програма, съобразена с интересите и желанията им. Петима от младежите, които са най – мотивирани и покриват изискванията за образователна степен, ще могат да участват в курс по избрана от тях професия в лицензирани центрове за професионално обучение. Завършилите успешно курсовете ще получат необходимите документи, за да могат да упражняват избраната от тях професия.
Желаещите да кандидатстват е необходимо да попълнят и изпратят заявление за интерес(приложено тук) на e-mail:
info@integrobg.org, като посочат за тема на писмото „Професионални възможности за млади роми“,  както и да се свържат с координатора на проекта всеки делничен ден от
9.00 до 17.00 ч. на телефон: +359884690804

Сподели

Подобни публикации