Асоциация Интегро

Новини

Работен семинар „ЗАЕДНО СРЕЩУ ДИСКРИМИНАЦИЯТА И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ“

юли 24
09:54 2023

На 6 и 7 юли 2023 година  в град Разград се проведе работен семинар на тема „Заедно срещу дискриминацията“.  Семинарът беше организиран от Сдружение „Асоциация Интегро“   в рамките на проект „Укрепване на ролята на гражданските организации на уязвими общности в България да противодействат на дискриминацията, нетолерантността, езика на омразата и престъпленията от предразсъдъци“ (EQUALTOGETHER),  съфинансиран от програмата на Европейския съюз „Граждани, равенство, права и ценности“ (2021 – 2027). Проектът се изпълнява в партньорство от консорциум от неправителствени организации и се  координира от Български хелзинкски комитет.

7

Участие в семинара взеха над 20 представители на местни и регионални власти, служители в структури на местна и държавна администрация, регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация,   представители на НПО,  експерти и доброволци, свързани с темата на семинара. В програмата на семинара бяха застъпени разнообразни теми, свързани с речта на омразата и престъпленията, които тя поражда и   възможностите и механизмите  за противодействие. Беше представена разработената в рамките на проекта платформа за за докладване на инциденти от омраза/предразсъдъци. Представен беше и докладът за находките от „Регионална оценка на специфичните предизвикателства, които срещат уязвими групи и общности във връзка с дискриминацията, нетолерантността, езикът на омразата и престъпленията от предразсъдъци в Област Разград“,. Лектори и водещи в семинара бяха представители на домакина Асоциация Интегро, както и гости от Български хелзинкски комитет, сред които и  д-р Красимир Кънев, председател на УС на Българския хелзинкски комитет.

 9

 

    Събитието е в рамките на проекта „Укрепване на ролята на гражданските организации на уязвими общности в България да противодействат на дискриминацията, нетолерантността, езика на омразата и престъпленията от предразсъдъци“ (EQUALTOGETHER). Проектът е съфинансиран от програмата на Европейския съюз „Граждани, равенство, права и ценности“ (2021 – 2027) и се изпълнява от консорциум, координиран от Български хелзинкски комитет, в партньорство със сдружение „Организация ДРОМ“, сдружение „Асоциация ИНТЕГРО“, Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение, Ромска академия за култура и образование, Младежка ЛГБТ организация Действие.

1

 

Сподели

Подобни публикации