Асоциация Интегро

Новини

Директорът на ПГ „Хан Аспарух“, гр. Исперих споделя впечатления от съвместната работа с Асоциация Интегро

юни 24
10:33 2021

За нас е важно да споделяме с вас впечатленията на хората, с които работим. Не за друго, а за да можем заедно да правим оценка на постигнатото. Споделяме с Вас писмо на г-н Сали Назиф – директор на ПГ „Хан Аспарух“, гр. Исперих относно съвместните усилия по проект „Подкрепяща среда за ромски младежи за придобиване на средно образование“.

Уважаема госпожо Макавеева,

Искам да изразя впечатленията си от подкрепата на вашата организация към наши ученици. В ПГСС „Хан Аспарух“  работим с вас откакто съм директор от учебната 2016/2017г. Мога отговорно да заявя, че имате голям принос в задържането на голяма част от учениците в риск в нашето училище. Разнообразната подкрепа, която предлагате през годините подпомага както приобщаването на учениците в учебния процес, така и нуждата от най-необходимото – храна и дрехи за част от учениците. Много трудно се постига някакъв голям напредък в успеха на учениците, но самият факт, че поне до 12 клас успяваме да ги задържим в училище е постижение. Разбира се, че имаме и с какво да се похвалим. През тази учебна година единият от отличниците на випуска Синан Гюрджан Мехмед е един от менторираните ученици и силно ви препоръчвам да продължи подкрепата за този много отговорен младеж. Информацията ми е, че ще следва и би се включил ако има програма за подпомагане на обучението му.
Убеден съм, че ще продължите с вашата благородна дейност и ученици, които се обучават в нашето училище ще продължат да се възполват от подадената им от вас ръка. Само чрез такива сполучливи партньорства, можем допълнително да мотивираме младежите и девойките от ромския етнос да се образоват и да се включват активно и успешно в живота.

С уважение………………………..
Сали Назиф – директор на ПГСС „Хан Аспарух“ – гр. Исперих

Сподели

Подобни публикации