Асоциация Интегро

Новини

Асоциация Интегро проведе дебат на тема „Речта на омразата и нейното влияние над трудовата заетост на лица до 29 годишна възраст в Област Сливен“

юни 09
13:05 2015

11245793_1673660139524738_3005116944908883008_nНа 30 април, в Областна администрация Сливен се проведе форум по дебатиране на тема „Речта на омразата и нейното влияние над трудовата заетост на лица до 29 годишна възраст в Област Сливен“. Форумът се организира от „Асоциация Интегро“  в партньорство  с Фондация „Здравето на ромите“ – гр. Сливен, в рамките на проект „Нашият живот – в нашите ръце“.

Два часа се оказаха кратко време за дебата, койтобе определен за изключително важно и навременно събитие за областта. Дебата събра на едно място почти всички местни институции, представители на неправителствени организации, граждани и студенти, част от младежката мрежа на Интегро. В рамките на събитието Валентина Парушева, стажант към „Асоциация Интегро“, представи изследването „Ромите в електронните медии“. Идеята за темата на дебата изниква от местните младежи, заставащи зад тезата, че речта на омразата, разпространявана чрез медиите се явява фактор, възпрепятстващ изпълнението на политиките и програмите насочени към българските граждани от ромски произход.

Регионалният представител на Комисия за защита от дискриминация- представи реални примери на дискриминация от областта, които бяха обсъдени в отворената гражданска дискусия. Бюро по труда – Сливен представиха реалната картина на безработицата в региона, както и бъдещите програми за осигуряване на заетост сред младите хора.

Студенти, част от младежката мрежа на Интегро продължават форумите по дебатиране и през месец май във Варна, Благоевград и Кюстендил. Темите отново ще бъдат свързани с  речта на омразата и нейното влиянието над всички секторни политики. Освен дебатите младежите продължат с противодействието на антиромските настроения чрез подаване на сигнали до институциите, ангажирани с езика на омразата.

Сподели

Подобни публикации